29.1.04

Motiivi

Eräs tuntemani ihminen motivoi omaa opiskeluaan täten; on pakko opiskella, jotta pääsee töihin, jotta saa rahaa, jotta voi sitten rakentaa.

Ehkä tuollainen ajattelutapa sopii suoraviivaisiin opintoihin, joista valmistuu ammattiin. Omat opintoni ovat enemmän tai vähemmän olleet itseni etsimistä, yritystä ymmärtää ihmistä tai muuten vaan epäkelpoa haahuilua´, ainakin noin niin kuin taloudellisesti ajatellen. Nyt onkin aika aikuistua ja etsiä se ulkoinen motiivi, jonka vuoksi unohtaisin omat sisäiset ihmisyyden ymmärtämisen tavoitteeni, muut kulttuurihöpötykset ja keskittyä vain ja ainoastaan rahaan, maineeseen ja maalliseen elämään!

Ja kas! Täältä se löytyy, nimittäin unelmieni talo (T2/136), jonka esitteen hintoineen voin liimata tuohon koneen viereen tuomaan motiivivoimaa elämääni.

Erityisesti olen viehättynyt yläkerran kylpyhuoneen pyöreästä ikkunasta ja alakerran suuresta hallista. Ja tottakai kolmen hengen perheemme tarvitsee viisi makuuhuonetta, 130 neliötä ja korkean olohuoneen! Kylläpäs alkoikin nyt tämä tilanpuute ahdistaa täällä kotona. Ei tässä nyt auta enää muu kuin kirjoittaa gradu loppuun ja mennä hyväpalkkaiseen duuniin.