1.8.05

Hitto, kun en ole vielä valmis syksyyn!

Vietin hauskaa aikaa viikonloppuna. Perjantaina eivät edes slovakialaiset tappajakengät voineet pilata iltaani. Mutta minkä tekee, kun ne ovat niin sikamageet kengät ja näin kesällä jalat ovat tottuneet kengättömyyteen, korkeintaan varvastossuihin ja puukenkiin.

Vai kesä. Vaikka kuinka yritän vastustella syksyn tuloa, niin se tulee kuitenkin. Sen huomaa siitä, että jo elokuussa tuuli viilenee ja aamuisin väsyttää liikaa. Farkkushortsit käyvät liian olemattomaksi vaatteeksi ja aamulla pyöräillessä voisin laittaa jo hanskat käteen. Ihmiset puhuvat koulujen alkamisesta, kaupat mainostavat koulutarvikkeita ja läheiseen Tiimariin kulkee virtanaan ala-asteikäistä ihmistä, enimmäkseen tyttöjä. Työtätekevät palaavat pyörittämään omaa ratastaan tässä maailmassa ja viimeistään silloin, kun ensimmäinen oppilas tiedustelee soittotunneista, tuntuu, että pitkä pimeys on alkamassa. Ei silti, oppilaita on taas kiva nähdä ja järkyttyä, kuinka aikuisia heistä on kesän aikana tullut.

Jotta kesä edes vielä maistuisi, paljastan teille kaksi loistavaa kesäruokareseptiä.

Ensimmäinen

- Tomaattia kuutioina

- Sipulia renkkaina, suikaleina tai millaisina vain haluat

- Valkosipulia pieninä kuutioina, ei murskana, koska siitä tulee kitkerää. Määrän voi valita maun mukaan.

- Tuoretta basilikaa

- Suolaa ja sokeria ripaus

- Mustapippuria

- Oliiviöljyä

Sitten vain kaikki sekaisin ja jääkaappiin. Kelpaa syödä miten vain, leivän kanssa tai ilman.

Toinen

- Tomaattia kuutioina

- Samoin kurkkua

- Ja sipulia

- Punainen chilipalko ilman siemeniä pienenä silppuna

- Mustapippuria

-Ripaus suolaa ja sokeria, tuskin nimeksikään, mutta sokeria ehkä enemmän

- Tuoretta korianteria

- Aavistus viinietikkaa

- Oliiviöljyä

Kaikki sekaisin ja jääkaappiin. Tämäkin kelpaa mihin vain. Useimmat ovat pitäneet siitä kuitenkin niin paljon, että ovat syöneet sen.