28.7.05

Liukua arkeen

Palasin eilen kotiin lähes kolme viikkoa kestäneen lomareissun jälkeen. Mennyt loma oli ensimmäinen, jonka vietin perheeni kanssa. Loman vietto oli yhdessäoloa perheenä 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikkien -lähinnä siis meidän kolmen- suureksi hämmästykseksi kestimme toisiamme varsin hyvin.

Pikakelaan lomareitin: Rovaniemi - Oulu - Raahe - Turku - Tukholma - Tampere - Helsinki - Porvoo - Helsinki - Oulu - Rovaniemi. Menomatkalla pysähdyimme Vaasassa ostamaan evästä ja kävimme antikvariaatissa Kristiinankaupungissa.

Loma oli suureksi osaksi lömpsyttelyä ja leppoisaa oleskelua eri paikoissa. Tukholmassa vietimme kaksi päivää, kiertelimme museoita ja kävimme huvipuistossa. Suuri helpotus matkakukkarollemme oli ilmainen sisäänpääsy moniin museoihin. Ilmaislinjaa hyödynsimme myös Helsingissä käydessämme Ateneumissa ja Kiasmassa, joihin pääsee kerran viikossa sisään maksutta.

Helsingissä eletyn viimeisen lomaviikon jälkeen oli mukava palata kotiin Rovaniemelle. Täällä on minulle sopivampi mittakaava.