20.1.04

Linjaton

Huomaan, etten ole kovin linjakas jutuissani. Toisin sanoen teema puuttuu. Olenkin pohtinut josko keskittyisin kuvaamaan joko lappilaista elämänmenoa ja elämää pohjoisessa, tai vaihtoehtoisesti uppoutuisin täysin mieleni mustiin syövereihin ja pyörisin oman napani ympärillä. Mitä muita vaihtoehtoja olisi? Niin, parisuhde tietysti on pohjaton kaivo, josta voisi ammentaa tekstiä saavikaupalla, mutta antaapa olla.


Oudosta taigasta voi lukea yleisiä huomioita Lapista, joten ei kai ole syytä lähteä samalle linjalle. Ei täällä pohjoisessa niin paljoa tapahtu, että siitä tarvitsisi ihan monen ihmisen voimin raportoida. Minya taas puolestaan kirjoittaa päiväkirjaansa tekstiä (ainakin määrällisesti) minunkin puolestani.


Linjaton olen myös siinä suhteessa kenelle kirjoitan. Välillä tekstini ovat plaaplaaplaa-tyyppisiä valituksia, mutta silloin tällöin (harvoin) päähäni tulee jostain ihan oikea ajatus, joka on sitten työstettävä peräkkäisiksi lauseiksi. Toisaalta tuuban tärkein tehtävä tällä hetkellä on pitää edes jonkinlaista kirjoitusvirettä yllä, sillä "tieteellisen" tekstin tuottaminen on ainakin minulle niin h i d a s t a, että välillä unohdan sen olevan ihan oikeaa kirjoittamista. Siinä missä opinnäytetyöni kirjoittaminen on turvesuolla rämpimistä, tuntuu tuubaan kirjoittaminen luistelulta.


Nyt onkin aika vaihtaa luistimet kumisaappaisiin ja palata jängälle.