9.11.03

Sisustusohjelmista se alkaa

Sunnuntaiaamuisin Remontti-Reiska korjaa kaiken ja Marianne muuntaa ihmisten asuintiloja asuntonäyttelytiloiksi. Minne joutuivat tänäaamuna muutoksen kohteena olleen työhuoneen kirjahyllyistä pursuilleet kirjat, valtavat paperipinot ja muut romut? Rakennettiinko niille oma huone? Mariannen jäljiltä ihmisille ja tavaroille ei jää tilaa, sillä kaikki tila on annettu "teemoille", "muodoille", "valolle" ja "väreille".

Yritän pitää kotiamme siistinä. Silti noita kallistuvia kirjapinoja ja hiljaista epämääräisyyttä huokuvia tärkeiden papereiden kasoja kasvaa nurkkiin. Eilen käytin kolmisen tuntia noiden pinojen analysointiin, hermostuin ja läpikäymättömät paperikasat tungin paperikasseihin. Nyt ne odottavat täyteenahdatun vaatekomeron perällä seuraavaa muuttoa ja hämmästyneitä huudahduksia: "Ai täälläkö nämä vuoden 2004 veroilmoitukseen tarvitut kuitit ovat!"

Niin mikä alkaa sisustusohjelmista? Sunnuntaiolo, tuo vähän utuinen ja nuutunut olotila, joka ei ole täysin väsymystä, mutta ei ihan virkeyttäkään.