8.11.03

Vuoden kakut

Teen vuodessa keskimäärin neljä täytekakkua.

1. Tyttäreni syntymäpäiväkakku vaatii erityista vaivannäköä. Sen tulee olla erikoinen, esittää milloin mitäkin perhosta tai yksisarvista. Kakun tulee olla mahdollisimman houkutteleva ja siinä pitää olla ehdottomasti kynttilöitä. Tänä vuonna leivon yhdeksännen syntymäpäiväkakun lapsille. Yhdeksännen kerran lapset kohteliaasti ottavat palan kakkua lautaselle ja siirtelevät sitä oikealla kädellä edestakaisin vasemman käden ahtaessa karkkeja ja sipsejä suuhun minkä ehtii. Turha työ.

2. Mieheni syntymäpäiväkakku. Juuri kun alan toipua jouluhässäkästä, pitää tarttua jälleen vatkaimeen. Tarkoitus olisi miellyttää päivänsankarin makutottumuksia, mutta taitaneepa nuo kaikki maistua samalta -vain kosteusprosentti vaihtelee.

3. Yritän joka vuosi tuloksetta vältellä syntymäpäiväkakkuni tekemistä. Sitten kun sellaisen teen, yritän kokeilla jotain uutta. Eräänäkin vuonna kokeilin kinuskikuorrutusta, joka kovettui hetkessä läpipääsemättömäksi kuoreksi kakun päälle. Kaunis oli.

4. Isänpäiväkakkupohja on tällä hetkellä uunissa. Sankarin toivomus oli saada käpykakkua, mutta en löytänyt sellaista lähikaupasta. Kakun täyttö (banaanilla ja hillolla) ja koristelu (ranskanpastilleilla) jää tyttären tehtäväksi.