10.11.03

Aamutoimet

Lääkärissä alvariinsa ravatessa olen tullut lukeneeksi naistenlehtiä. Viime viikolla jossain näistä naiset kertoivat omista aamutoimistaan, ja siitä kuinka päivä lähtee parhaiten käyntiin. Sanomattakin on kai selvää, että nämä naiset olivat ilmeisen menestyneitä joko työelämässä (jos poseeraaminen jakkupuku päällä on merkki menestymisestä) tai rakkaudessa (jos kolme lasta on merkki rakkaudesta).

Mutta ne aamutoimet. Joku juo aamulla ensimmäiseksi lasin kylmää vettä, "se kun tekee hyvää aineenvaihdunnalle." Epäilemättä.

Toinen tekee kuorinnan kasvoille, koska "sen jälkeen on raikas olo koko päivän." Epäilyttävää.

Ja juttujen mukaan kaikki (ainakin lehdessä mainitut) ihmiset käyvät suihkussa aamulla, kunhan ovat ensin venytelleet tai jumpanneet. Epäilen.

Olen herännyt jo yli tunti sitten. Ainakin nousin sängystä, herätin tyttären kouluun ja tuijottelin aamu-uutisia. Siellä oli taas ne kaksi hassua miestä jossain Afrikassa norsujen kakkaa tonkimassa. Vai oliko se unta?

Lehden mukaan, jos aamuisin on aikaa 45 minuuttia, voi ottaa jopa pienen kylvyn, mutta se lasketaan jo ylellisyydeksi. Ai se, että pääsee kylpyyn vai se, että on aikaa 45 minuuttia?

En ole jumpannut, en pessyt hampaitani saatikka käynyt suihkussa. Silti olen saanut tuhrattua jo yli tunnin olemattomiin aamutoimiin. Minulla on itse asiassa aamuisin rajattomasti aikaa lukemattomille aamutoimille, joilla saan lykättyä päivän töiden aloittamista.

Taidankin hipsiä tästä keittämään aamukahvit. Josko sitä vaikka heräisi.