8.9.05

Oma tila

Sain työhuoneen. Tästä seikasta johtuen joudun muuttamaan työtapojani ja -tottumuksiani, joita olen hartaudella kehitellyt viime vuosina kotona "työskennellessä".

En voi venyä enää kalsongeissa puoleen päivään, hörpytellä kahvia koko aamupäivää tai jäädä "vahingossa" nuutumaan tv-ruudun ääreen. En voi myöskään mennä "hetkeksi" lekottelemaan sohvalle tai "lukemaan" keittiön pöydän ääreen.

Työhuone vaatii ryhdistäytymistä. Sinne on mentävä joka päivä, eli pakollinen ulkoilu tulee hoidettua ihan oikealla työmatkalla. Huoneessa on istuttava, koska sohvaa ei ole. (Tietysti voisin viedä sinne retkipatjan pötköttelyä varten.) Siivooja käy kerran viikossa, joten siisteyteenkään ei tarvitse uhrata tippaakaan energiaa. Voin keskittyä vain ja ainoastaan oikeaan työntekoon, eli lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Päätin tehdä ahdistusmittarin. Piirtää paperille viivan, joka esittää normaalitasoa. Mikäli käyrä -jota piirrän punaisella tussilla - alkaa kohota tiettyjen pisteiden lähelle, lähden ulos työhuoneestani. En halua tehdä tästä ensimmäisestä oikeasta omasta huoneestani ahdistus- tai masennuskoppia. Haluan pitää sen siistinä kaikesta ylimääräisestä henkisestä kuonasta. Jos käyrä nousee liian korkealle, jätän huoneen ja yritän päästä normaalitasolle takaisin. Palata vasta sen saavutettuani.