21.5.05

Fysioterapeutilla

Yritin houkutella tytärtäni ulos. On kuulemma ulkoillut jo; käveli parkkipaikalta kauppaan ja takaisin autoon. Kohta raahaan hänet pakolla katsomaan voimalla virtaavaa jokea.
***
Kävin eilen ensimmäisen kerran elämässäni fysioterapeutilla. Tehtiin tutkimus, todettiin lihasten olevan vasemmalla aivan jumissa. Ja sitten rusautettiin. Olin pillahtaa itkuun. En kivusta vaan siitä, että tuntematon ihminen tulee, ottaa syliin ja tekee yhtäkkiä jotain selittämättä. Ääni oli juuri sellainen kuin voi kuvitella ruksautettavasta nivelvälistä lähtevän äänen olevan, eli hieman elastinen ja kumea. .

Käsittelyn jälkeen olin pahoinvoiva, mutta huojentunut. Ei koskaan enää mitään tällaista. Hetken kuluttua kuulin, että tämä oli vasta tarkastuskäynti. Hoito alkaa ensi viikolla.

Nyt pitäisi pari kertaa päivässä "rentoutua" keltainen kumipallo yläselän alla.

Opetus olkoon tämä: harrastakaa ihmiset liikuntaa, olkaa reippaita ja suoraselkäisiä. Muistakaa hyvä ryhti ja palleasta lähtevä hengitys. Pitäkää mielenne tasapainoisena ja keskittykää siihen mitä kulloinkin teette. Älkää antako periksi sielustanne ruumiiseen kaikuvalle laiskuudelle.

Helppoa kuin mitä, eikö?