16.5.05

Öinen mielikuva

Havahduin yöllä -yllätys, yllätys!- kipuun. Ilmeisesti käänsin kylkeä liian rivakasti, eikä niska oikein pitänyt siitä. Jäin hetkeksi valvomaan ja yhtäkkiä mieleeni nousi selkeä mielikuva itsestäni 74-vuotiaana. Istuin pyörätuolissa, tuijottelin palvelutalon ikkunasta ulos, kuolasin suun oikeasta reunasta. Ylläni oli viltti, sylissä kutimet. Hiukseni olivat hopeanharmaat, nutturalla.

Kipu vanhentaa.

Tiedän nyt mistä on kyse. Haluan jakaa tämän tiedon kaikille, koska ilmeisesti vaiva ei ole kovin harvinainen. Kärsin kierokaulaisuudesta (torticollis), joka liittyy niin lihasjänteisiin kuin kaularangan välilevyihin. Tämän pitäisi mennä muutamassa päivässä ohi. Jollei mene, syy voi olla jokin seuraavista:
Parkinsonin tauti
(Kaula)syöpä
Puristunut hermo
Revähtänyt lihas
Kaularangan välilevyn liikahdus

Ei ihme etten muista miten tähän on tultu, koska selkeää syytä tähän tilaan ei ole.

En pysty näköjään ajattelemaan vieläkään mitään muuta. Mitenhän sitä sitten mummona pärjää? Lauantaina muuten eräs espanjalainen nainen ihmetteli kovasti missä täällä Suomessa piilotellaan vanhuksia, koska heitä ei näy katukuvassa.
***
Ja lopuksi vielä irrallinen heitto. Eilisellä kotimatkalla keksimme tyttäreni kanssa (huonoja) vitsejä. Aivan vahingossa keksin melko hyvän heiton (tämä nauratti ainakin 10-vuotiasta):

- Mitä liikennemerkki sanoi toiselle?
- No?
- Rajoita vähän.

Ehe.