10.5.05

Lunta, lunta

Pitihän se arvata, että kesärenkaiden vaihto tuo mukanaan lumisateen, tuiskun ja tuiverruksen. Missä aurinko? Missä lämpö?
***
Hain aamulla polkupyöräni korjaamosta. Koko talven olen kävellä lämpsytellyt tai toisinaan huristellut autolla paikasta toiseen. Siinä on tottunut kulkemaan tietyn matkan tietyssä ajassa; kulkuvälineen vaihtuessa aikatauluja on hivenen tarkistettava.
***
Tein tässä taannoin uskontotestin. Tein sen nyt uudelleen. Ensimmäisellä kerralla olin buddhalainen, toisella agnostikko. Niin se vain näköjään menee; mieli vaihtuu ja vastaukset muuntuvat sen mukaan. Jotain samaa molemmilla kerroilla vastauksissa oli; kummassakin testituloksessa heti toinen vaihtoehto oli islamilaisuus. Kolmen kärkipään muodostivat molemmilla kerroilla buddhalaisuus, islamilaisuus ja agnostismi (tai agnostisismi). Kristinusko oli molemmilla kerroilla aika häntäpäässä, mikä hivenen kummastutti. Olenhan sentään kastettu ja kuulun kirkkoon. Virsiäkin on tullu veisattua vaikka kuinka.
***
Voi olla, että päivitystahtini hiljenee. Tai sitten ei.
Yritän aloitella töitä, mikä voi vaikuttaa kirjoituksiini.
Tai sitten ei.

Nähtäväksi jää.

4 Comments:

Blogger Inka said...

Minusta testi sanoo, että pakana mikä pakana. Ei kerrota tädille. Tulee vielä saarnaamaan pelastuksesta. Pakanuuden jälkeen hyville sijoille ylsivät islam, hindulaisuus ja juutalaisuus. Kristinusko sai jumbosijan.

2:32 ip.  
Blogger LL said...

Testissä kysyttiin spesifisemmin ainoastaan kristillisiä uskonoppeja. Liekö kristityn laatima.

You are an agnostic. Though it is generally taken that agnostics neither believe nor disbelieve in God, it is possible to be a theist or atheist in addition to an agnostic. Agnostics don't believe it is possible to prove the existence of God (nor lack thereof). Agnosticism is a philosophy that God's existence cannot be proven. Some say it is possible to be agnostic and follow a religion; however, one cannot be a devout believer if he or she does not truly believe.

agnosticism 71%
Paganism 67%
Buddhism 63%
Hinduism 63%
atheism 54%
Islam 54%
Satanism 46%
Judaism 46%
Christianity 42%

5:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tein minäkin uudestaan. Mistähän tuo juutalaisuus sai noin korkeat pisteet?

atheism 100%
Paganism 25%
Satanism 17%
agnosticism 17%
Judaism 13%
Christianity 0%
Hinduism 0%
Buddhism 0%
Islam 0%

11:48 ap.  
Blogger Tuuba said...

Nuo Tommin nollaprosentit ovat kyllä aika vakuuttavia.

En taida enää tehdä testiä kolmatta kertaa. Muuten menee usko ja luottamus itseenkin.

9:09 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home