2.6.04

Valintoja

Iltapäivällä joutessani mietiskelin valintoja. Kuinka paljon kaikki tekemäni valinnat vaikuttavat tulevaan, kuinka paljon toisten tekemät valinnat vaikuttavat minuun tai minun valinnat heihin? Jokseenkin turhauttava joutenolon hyödyntämismuoto. Kävi nimittäin ilmi, että koko elämä on pelkkää valintojen jatkumoa, jota voi aina silloin tällöin katsoa taaksepäin ja jossitella tekemisiään.

Tällä hetkellä pinnalla ovat äitini tulevan viikonlopun valinnat, jotka vaikuttavat myös minun elämääni. Koska äiti menee hummailemaan ystävättäriensä kanssa ties mihin, en voi viedä kissapoikia hänelle viikonloppuhoitoon. Tämä tietysti kariuttaa aikomukseni mennä tapaamaan tämän blogin Tuubistia. En kuitenkaan kadu kolmen vuoden takaista valintaani kissojen hankinnasta, vaikka näiden petojen ankea varhaislapsuus rajoittaa mahdollisten hoitopaikkojen määrän lähes olemattomaksi.

Pohdinpa sitäkin, että taloustieteen opiskelijana olisin jo valmistunut aikaa sitten. Olisin myös hyvin palkatussa työssä. Toisaalta, olisinko onnellisempi...Tai miksi en lähettänyt niitä Kuvataideakatemian ennakkotehtäviä silloin viisi vuotta sitten. Voisin hyvinkin olla nyt kuvataiteilija, virallisesti.

Valintojen jatkumosta huolimatta elämässä on muutamia asioita, jotka eivät ole valinnaisia mutta ne johdattelevat ihmistä aina johonkin suuntaan. Onko se hyvä vai huono, sitä en jaksanut ajatella.
***
Tänään aamulla tein valinnan siivoamisen ja esseen kirjoittamisen välillä. Tällä kertaa kallistuin siivouksen puolelle. Perusteluna käytin sitä, että hyvin suunniteltu essee on aina puoliksi tehty. Todellisuus on kuitenkin se, että kirjoittamaton essee on kirjoittamaton niin kauan, kuin blanko tietokoneennäyttö häikäisee silmiä.