1.6.04

Monenmoisia huijareita

Pinserissä varoitellaan kännykkähuijareista.

Siitä tulikin mieleeni varoittaa European City Guiden toiminnasta. Seuraava varoitus on siis pienyrittäjille, yhdistyksille ja kaikille varomattomille ihmisille.

Tuhannet, jopa kymmenettuhannet, ihmiset ympäri maailman ovat tullee huijatuksi European City Guiden taholta (huom! harvinaisen huonot webbisivut).

ECG lähettää huijauksen kohteeksi joutuville tahoille aluksi lomakkeen, jossa pyydetään tarkastamaan yhteystiedot (jotka usein ovat lapussa virheelliset) ja lähettämään korjatut tiedot takaisin ECG:lle. Lappu antaa ymmärtää, että kyseessä on vain ja ainoastaan yhteystietojen korjaus tai ilmoitus. Todellisuudessa lapun toisella puolella on pienellä kirjoitettu, että kyseessä on monivuotinen sitoutuminen ilmoittamiseen ECG:n opaskirjassa. Hinnaksi mainitaan 850 euroa, mutta todellisuudessa sekin on suurempi, koska sitoumus on vähintään kolmeksi vuodeksi. Eli näin pienyrittäjä, joskus jopa kaupunki tai muu taho on tahtomattaan sitoutunut maksamaan yli 2500 euroa mitättömästä ilmoituksesta. Ja pienille ihmisille tuollaiset summathan ovat valtaisia.

Ja mistä tämä 2550 euroa siis maksetaan? Ilmoituksesta tökerösti rakennetuilla nettisivuilla, kyllä. Mutta ilmoitus tulee myös epäkäytännöllisen kokoiseen valtaisaan kirjaan, jota kukaan ei koskaan näe missään, koska huijatuksi tulevat eivät todennäköisesti kehtaa laittaa tätä "opasta" esille. Vai onko kukaan nähnyt tällaista kirjaa missään?

Huijatut huomaavat erheensä viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäinen 850 euron lasku tipahtaa postiluukusta. Hämmästys on varmasti suuri, sillä uhreiksi joutuneet eivät tiedä tilanneensa mitään. Useat maksavat jälkiseuraamusten pelossa, jotkut uskaltavat jättää laskun sikseen. Mikäli ei maksa, ECG alkaa lähetellä uhkauksia olemattoman "Legal Departmentin" nimissä. Todellisuudessa kukaan ei ole koskaan joutunut kohtaamaan minkäänlaisia oikeustoimia maksamatta jättämisen vuoksi, koska ECG tietää harjoittavansa huijausta ja täten olevansa heikoilla oikeudessa.

Googletuksen kautta on hankala löytää European City Guiden "virallisia" webbisivuja (paitsi jos kirjoittaa kaikki sanat yhteen). Sen sijaan vastaavilla hakusanoilla löytyy kyllä monia ECG:tä vastustavia sivuja.
Tässä muutama
Stop the European City Guide!
Stop the ECG
Action against European City Guide
Anti European City Guide jollakin oudolla kielellä. Lisää vastustavia sivustoja löytyy monilla kielillä ympäri eurooppaa.

Huijattuja näkyy olevan todella paljon.
Toivottavasti sana leviää ja ihmiset oppivat olemaan luottamatta epämääräisiin kasvottomiin tahoihin.