5.12.03

Niksi ja muita nurputuksia

Jos haluat säästää jouluna rahaa, kirjoita pienen lapsesi kanssa kirje joulupukille jo hyvissä ajoin syksyllä, esimerkiksi lokakuun alussa. Hyvässä lykyssä lapsi unohtaa kaikki toivomansa krääsän ja on aattoiltana tyytyväinen kaikkiin lahjoihinsa, myös pehmeisiin. Tämä toki edellyttää, että lapsi on joko todella huonomuistinen -tai niin pieni ettei ymmärrä koko joulujuttua. (Ei toimi enää meillä, valitettavasti.)

***
Olen muuten hieman pettynyt tuohon blogvillen wannabe-joulusivustoon. On tainnut ajaa muoto sisällön edelle... Tuo voisi periaatteessa olla veljeni sivusto (mutta ei oikeasti ole). Hän nimittäin viimeksi jutellessamme totesi, että voisi yrittää tätä blogijuttua, mutta taitaisi juttuideat loppua viikossa. Sekin olisi jo paremmin kuin tuolla joulublogissa. Haloo! Huomenna on jo itsenäisyyspäivä!

***
Tuolla top-listan yläpäässä on nähty kuulemma painajaisia blogosfäärin asukeista. Ehkä tämänaamuinen ahdistukseni johtui näkemästäni Kysyn vaan -painajaisesta; unessani kysynvaan käyttäytyi aggressiivisesti kaikkia kanssaihmisiään -erityisesti minua- kohtaan. Tosin näin tuon unen jo toissayönä. Mutta oli se kyllä aika ahdistava, joten epäilen näiden kahden seikan olevan yhteydessä toisiinsa. (Toivottavasti kysynvaan ei nyt ahdistu, että on aiheuttanut ahdistusta täällä hännillä.. Tokkopa saa edes tietää tästä ahdistuksesta. Nyt riittää ahdistelu.)

***
Leivoin tänään pipareita tyttäreni kanssa. Ja nyt on muuten kaikki lahjatkin jo plakkarissa, hehee. Tänä vuonna en aio kärvistellä kaupassa aattoaamuna! Joulukortitkin odottavat enää postitusta. Ai mikä joulustressi?
Huomenna mummolassa lämpenee leivinuuni, ei muuta kuin lanttu- ja porkkanalootia sinne väsäämään. Karjalanpiirakoita en uskalla tehdä extreme-ystäväni Inkan tyyliin, siihen olen liian arka.

Pieni vinkki muuten piparinpaistoon; äläkää pukakko uunin lämpösäädintä pepulla 230 asteeseen, siitä tulee kaamea käry. (Oikea lämpötila on 175 astetta.)