8.12.03

Itsenäisyyden juhlintaa

Taas kerran Suomen kerma juhlisti itsenäisyyttä kahdella tv-kanavalla ja molemmilla virallisilla kielillä. Myös MTV 3 halusi näyttää kisakoosteen tapahtumasta.

Viime viikkoina lehdistö on arvaillut leidien pukuja. Kuka mahtaa säväyttää tänä vuonna? Toinen kiinnostava aihe on ollut, kuka tulee ja kenenkin kanssa ja mitä kuuluu maan hallinnon lemmenkiemuroihin? Tällä viikolla käydään läpi viikonlopun saldo: kuka säväytti iltapuvullaan ja ketkä seurustelevat? Oliko meidän Tarjan puku hyvä? Siinäpä sisältöä itsenäisyyden juhlintaan. Toivottavasti joku lehti julkaisee juhlien sijoittuneet ja koko rankinglistan.

Olen ilokseni huomannut, että parina viime vuonna presidentin juhliin on päässyt myös ns. tavallinen kansa. Ehkä olisi hyvä laittaa tavalliselle kansalle oma kiintiö. Esimerkiksi joka vuosi sata matti meikäläistä kutsuttaisiin. Kutsut jaettaisiin arvonnalla ja ne, jotka pääsisivät tänä vuonna eivät olisi mukana arvonnassa ensi vuonna. Olisihan se kohtuullista päästä nauttimaan omilla rahoilla järjestetyistä kutsuista.

Tunnustan, että kanavasurffailun ohessa pysähdyin pari kertaa uteliaisuuttani katsomaan juhlintaa. Ihan vaan amatöörin vinkki: Hjalliksen ex olisi voinut laittaa jotain fyllinkiä korsettimaisen pukunsa yläosaan tai ehkä olisi pitänyt hankkia kokonaan erilainen puku. Hjalliksen nykyinen olisi puolestaan voinut suoristaa ryhtinsä.