27.11.03

Eihän näin tyhmää olekaan

Ostin pari viikkoa sitten shampoota -tai niin luulin. Parin viikon ajan olen sitten sadatellut mielessäni, että jo on huonoa shampoota, kun ei pese tukkaa. Ei vaahtoa, jättää hiuspohjan rasvaiseksi ja hiukset raskaiksi. Se mainoksistakin kuuluisa hiuspehkon ilmavuus puuttui.

Eilen olin uimahallissa, aloin pestä tukkaa. Katsoin mukanani olevia purkkeja, joiden piti olla shampoo ja hoitoaine. Olikin hoitoaine ja hoitoaine. Ja vasta silloin -pullot molemmissa käsissä, katse harhaillen pullosta toiseen- valkeni. Olin pessyt hiukseni ties kuinka monta kertaa hoitoaineella.

No ei ihme. Taas ihmistä harhautettiin! Miksi pulloissa ei voi lukea kunnolla, että SHAMPOO ja toisessa, että HOITOAINE. Ei, pitää lukea, että "smooth intense", "anti-breakage" tai jotain muuta outoa. Sitten se shampoo tai hoitoaine (tai hyvin usein balsam) on kirjoitettu niin pienellä, että huononäköinen ei varmasti erota, että mikä pullo sisältää mitäkin ainetta. Ja harvoin huononäköisellä on lasit päässä suihkussa lorotellessa.

Onkohan tuo yksi syy, miksi vanhusten hiukset näyttävät usein pesemättömiltä? Tai sitten ne ovat yhtä suurta sähköistä sykeröä. Eli toiset pesevät hoitoaineella, lisäävät lopuksi vielä hoitoainetta. Ja toiset pesevät shampoolla ja sitten shampoolla vielä hoitavat. Vanhusparat. Ja likinäköiset myös.