9.3.07

Hiihtoloma vuorokaudessa

Jos lomapäiviä on vähän ja tekemistä paljon, voi tulla helposti lomastressi. Näin kerrotaan ainakin iltapäivälehdissä ja naistenlehdissä ennen kesälomaa. Jos loma on tarpeeksi lyhyt, tuskin stressiäkään ehtii tulla. Tässä raportti lyhyimmästä hiihtolomastani ikinä.

Aloin pakata autoa keskiviikkoaamuna yhdeksän aikaan. Koska tyttäreni oli unohtanut monot koululle loman ajaksi, suksista ei tarvinnut huolehtia. Ja koska en ole mikään laskettelun ylin ystävä, en ole koskaan hankkinut kunnon talvitamineita. Sen vuoksi keskityin pakkaamaan lähinnä saunomiseen liittyvää välineistöä. Otin varmuuden vuoksi kävelysauvat ja lenkkarit mukaan siltä varalta että pääsisin ulkoilemaan.

Pakkaaminen venyikin monituntiseksi projektiksi. Mieheni tarkisti autosta öljyt, joka oli tietysti loppu. Sitä piti lähteä hakemaan. Sitten sitä piti lisätä ja kohta tulikin jo epäilys, että meneekö se koko moottorista läpi. Eipä muuta kuin autonkorjaajaeno paikalle tarkistamaan tilanne. Hän naureskeli ja lisäsi vielä pari litraa. Kehotti ottamaan kanisterin mukaan reissuun ja tarkistelemaan tilannetta vähän väliä.

Vihdoin pääsimme liikkeelle. Suunnistimme kauppaan ostamaan mökille ruokaa, mutta koska tässä vaiheessa yllätti nälkä, päädyimme syömään pikaruokaa. Vihdoin ja viimein erinäisten mutkaisten seikkojen jälkeen pääsimme matkaan. Saavuimme perille iltapäivällä viiden aikaan.

Ja sitten alkoi hiihtoloma:
- kamppeitten purku mökillä
- lainasuksilla ladulle; 14 kilometrin lenkki (ensimmäisen kerran suksilla tänä talvena!)
- saunomista
- olutta
- lautapelejä (en näköjään ymmärrä rahan päälle mitään peleissä, leikeissä tai oikeassa elämässä..)
- nukkumaan

- herätys
- mäkeen laskettelemaan; tytär oli mäessä noin 7 tuntia, minä yritin pysyä hänen perässään old school -tyyppisillä lainasuksilla (vm-82) pari tuntia (Huom: ilman kunnon talvivermeitä, onneksi ei ollut pakkasta!)
- luontokeskustsekkaus
- makkaranpaistoa laavulla
- saunaan
- kamppeitten pakkaaminen
- kotiin

Ehdin lisäksi jossain vaiheessa polttaa muoviastien liedelle. Sitä rapsutellessa meni ainakin tunti..
***
Kiitos mökissä oikeasti hiihtolomaa viettäville kutsusta!