19.1.06

Vitonen

Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Otan haasteen vastaan, vaikka äkkiseltään ajateltuna minulla ei ole omituisia tapoja lainkaan. Mutta jos nyt hakemalla haetaan jotain, joka jonkun muun mielestä on omituista...

1. Siivous. Siedän likaisuutta ja epäjärjestystä suhteellisen pitkään, vaikka toisaalta pidän siististä kodista. Tästä seuraa yleensä siivouspuuska, jolloin kaikki tehdään perusteellisesti.
2. Edelleen siivous. Keittiö ja WC ovat sellaisia paikkoja, että niissä en siedä likaa ja epäjärjestystä. Vaikka seinät kaatuisivat ympärillä, niin keittiö ja WC hohtavat puhtaina ja kiillotettuina.
3. Syön joka aamu puuroa. Jos joskus näin ei tapahdu, siihen on jokin pätevä syy. Esimerkiksi helvetillinen krapula.
4. Kirjakauppojen alennusmyynneistä ostan kirjoja sillä perusteella, että jokin vaikuttaa kiinnostavalta ja saattaa olla sitä myös myöhemmin. Näitä kirjoja ei ole aikomuskaan lukea heti. Joskus ostohetken ja lukemisen välillä on saattanut vierähtää aikaa parikin vuotta.
5. En ole seksin jälkeen väsynyt. Jos jatkoa ei ole luvassa, niin voisin lähteä lenkille tai ryhtyä siivoamaan.

Entä sitten ne haastettavat...En tunne ketään. Yritin olla reipas ja valitsin summamutikassa muutamia blogikirjoittajia haastettavaksi, mutta useimmat kirjailijoista näyttävät jo osallistuneen oman viisikon laadintaan. Jos olisin oikein rohkea, esittäisin haasteen Sauli Niinistölle, jonka kanssa minulla on jotain yhteistä. Kirjoitamme molemmat blogia.