7.1.06

Satunnaisotoksia

Jos omistaisin digikameran, voisin esitellä viime aikoina ottamiani kuvia. Koska sellaista ei ole, tyydyn sanalliseen selitykseen kuvista, joita voisi olla.

[kuva 1]
Tunnelmallinen tuokiokuva kulttuuriklubimme pikkujouluista. Kynttilöitä, punaviiniä ja leppoista seurustelua keittönpöytämme ääressä. Kyllä, leppoinen seurustelu välittyisi jopa valokuvasta. Pöydällä tarjolla suolaista ja makeaa, taustalla vinossa pinossa hienoja mutta (joiltakin) lukematta jääneitä kirjoja. Tärkeintä eivät ole kirjat, vaan oivallinen seura!

[kuva 2]
Tyttäreni esiintyminen joulusirkuksessa. Maskeerasin hänet ja ystävänsä sammakoiksi. Hurjaa ilma-akrobatiaa rengastrapetsilla!

[kuva 3]
Enoni 50-vuotisjuhlat. Hänen pikkuveljensä pitämässä puhetta, taustalla hekottelevia sukulaisäijiä. Toinenkin kuva voisi olla samasta tilaisuudesta; isoisäni ja minä laulamassa karaokessa kappaletta Sininen ja valkoinen.

[kuva 4]
Jälleen tunnelmakuva, tällä kertaa jouluaatosta. Pienen perheemme jouluaterialla oli tarjolla perinteiseen tyyliin laatikoita ja poronpaistia.

[kuva 5]
Joulupäivänä isoäitini sisko täytti 70 vuotta. Ja tästä tilanteesta pitäisi olla oikeasti valokuva: pikkuveljeni pitämässä puhetta! Alkuperäisen suunnitelman mukaan hänen olisi pitänyt laulaa...

[kuva 6]
Rovaniemi juhlii ja vuosi vaihtuu. Oululaiset ystävämme tulivat juhlimaan kanssamme vuodenvaihdetta. Tinaa ei valettu, eikä lupauksia tehty. Konttisen kentällä nautimme Rovaniemen mittakaavassa valtaisasta ilotulituksesta kuohuviiniä hörppien.

[kuvat 7 ja 8]
Loppiainen mökillä. Kuva veistämästämme lumihevosesta, taustalla näkyy kämppä. Toisessa kuvassa on ulkolyhdyin valaistu polku savusaunalle.