3.5.05

Seula meni tukkoon

"Blogosfääri on kuin lumisade, josta joskus jää ihmettelemään yksittäistä hiutaletta." Näin runoili Hanskajalka.
***
Iltapäiväni kuluksi kävin läpi blogilistaa. Aluksi ajattelin hakuammunnalla etsiä uutta luettavaa päivän pamaukseeni (tätä vanhaa versiota ollaan kai lopettamassa). Metodi osoittautui riittämättömäksi, sillä yksikään satunnainen linkkaukseni ei sattunut miellyttämään lukusilmääni. Siispä sain suuruudenhullun ajatuksen käydä läpi kaikki blogit, jotta varmasti löytäisin mieluista luettavaa.

Eihän siitä mitään tullut. Aloitin aasta, pääsin aavistukseen saakka ja hyydyin. Niitä on aivan liikaa. Palasin tutun top-listan pariin. Josko sieltä löytyisi uusia tuttavuuksia. Jaahas, mitäs täältä s-kirjaimen takaa löytyy; sukulaisblogeja! Pala maailmaani vaikuttaa kiinnostavalta, joskin fontti on kovin tuhruisen pientä koneellani. Khiloutakin voisi kenties lukea, ainakin teksti on sujuvaa.

Miten tästä eteenpäin?
Haluaisin lukea blogia, joka on mielellään hyvin kirjoitettu. Kovin pitkiä sepustuksia krapulaisista sunnuntaiaamuista tai humalaisista hassutuksista en oikein tahdo sietää. Selkeä ulkoasu on etu, mutta ei pakko; nätti ei tarvitse olla. En ole kranttu myöskään sille, onko kirjoittaja bloggerin vaiko jonkin "häävimmän väen" palveluntarjoajan käyttäjä. Luen harvoin englanninkielellä kirjoitettuja nettipäiväkirjoja, mutta sehän kertoo vain omasta rajoittuneisuudestani.

***
Olisi todella mielenkiintoista lukea enemmänkin tuttujen ja ystävien nettipäiväkirjoja. En tunne kuin muutaman bloggaajan henkilökohtaisesti. Olen yrittänyt houkutella veljeäni kirjoittajaksi, mutta ei. Kovin kiinnostaisi myös kälyni elämä ja kirjoitukset. Toisaalta, ehkä koko homma menisi liian sisäsiittoiseksi.

No niin. Tähän tyssäsi aktiivisuuteni tämän asian tiimoilta. Ajatukset lähtivät omille teilleen jo puoli tuntia sitten. Lopetan ennen kuin kirjoitan vieläkin sekavampaa tekstiä.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Voi Tuuba-rakas. Jos kirjoittaisin elämästäni, se lokeroituisi just noihin krapulaisiin sunnuntaiaamuihin tai humalaisiin hassutuksiin. Yks vaihtoehto vois tietenkin olla kertoa sekoserkusta ja hänen kahdesta kahjosta siskostaan, mutta ne kuulumiset hoidetaan edelleen puhelimitse, vai mitä? Muuta mun elämään ei sitten jääkään.. Nyyh..

1:22 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home