20.4.05

Kummitäti kertoo

Pidän lapsista. Voi olla, että olen joskus väittänyt toista. Mielipiteeni eivät ole kiveen kirjoitettuja eli pysyviä, joskin vakavasti otettavia, tottakai. Yleinen mielipide lienee sitä mieltä, että olen jopa lapsirakas. Tuo voi olla totta; vain harvoin subjektiivinen todellisuuteni pitää yhtä objektiivisen sellaisen kanssa.
***
Vanhin kummityttöni pääsee ripille ensi kesänä. Olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä pitkistä välimatkoista huolimatta. Lähettelin hänelle aikaisemmin kortteja ja lahjoja, olimme kirjeenvaihdossa hänen ollessaan 10-vuotias. Näemme muutaman kerran vuodessa, ja hämmästelen aina kuinka nopeasti lapset kasvavat. Viime vuosina yhteydenpitomme on tapahtunut tekstiviestitse, mikä lienee nykyteineille luonnollisin keino kommunikoida.

Muistan selvästi nyt jo rippikouluikäisen kummityttöni ristiäiset, ja sen kuinka hän kaatoi muutamaa vuotta myöhemmin hiekkaa ämpärillä päähänsä. Nyt jo pitäisi miettiä rippilahjaa.
***
Kummipoikani on mainio tapaus. Hän harrastaa pyöräilyä, leikkimistä pikkuautoilla ja muita mielenkiintoisia poikien juttuja, joista minä en kummitätinä, eli entisenä pikkutyttönä oikein ymmärrä mitään vieläkään. Onneksi hän alkaa olla siinä iässä, jolloin yksin vierailu on mahdollista. Lapsiin on hyvä tutustua joskus ilman vanhempien läsnäoloa.
***
Nelivuotias kummityttöni on vilkkain ja eläväisin näkemäni lapsi. Hänen kanssaan on mukava puuhastella kaikenlaista; käsittämättömällä tavalla hänen energinen läsnäolonsa ei suinkaan syö omaa energiaani vaan päinvastoin kasvattaa sitä ekspotentiaalisesti. Tuskin maltan odottaa hänen olevan vierailuiässä.
***
Nuorin ja tuleva kummityttöni syntyi parisen viikkoa sitten. En ole vielä päässyt tutustumaan tähän ihmiseen, mutta toivon näkeväni hänet mahdollisimman pian.

Välillä tunnen itseni maailman huonoimmaksi kummiksi, unohdan syntymäpäivät tai en jaksa lähettää suunnittelemaani pakettia. Kristillisen kasvatuksen laitakin on vähän niin ja näin. Kaikki kummilapseni ovat silti säännöllisesti ajatuksissani (uskonnollisempi ihminen sanoisi rukouksissa). Olisi kiva nähdä heitä useammin, tutustua heihin entistä paremmin ja olla läsnä juhlien lisäksi myös heidän arjessaan. Välimatkoista huolimatta jokainen kummilapseni on minulle erittäin rakas.