27.2.04

Tervettä riippuvuutta

Kahvista luopuminen on turhaa. Juon edelleen kahvia. Miksi tehdä yhdestä tai kahdesta kupista niin suurta numeroa, kun kuitenkin juon päivässä enemmän teetä. Tunsin kerran yhden soittajan, joka yleensä oli jo puoleen päivään mennessä juonut kuusi kuppia kahvia. Eikä siinä ollut syynä se, että aikaisin heränneenä olisi ehtinyt muutenkin juoda niin paljon. Hän nukkui pitkään. Ja kupin koko ei tietenkään ollut se perinteinen. Nämä kahvimäärät mitattiin mukeissa. Hän joi kahvia taukoamatta, paitsi silloin kun soitti. Sitten hän sai burnoutin ja joutui sairaalaan. Samalla löytyi myös vatsahaava.

Terveys on ihmeellinen asia. Minua joskus tympäisee, että useimmat ihmiset ovat niin välinpitämättömiä itsensä suhteen. Ja tympäiseehän sekin, että jotkut ovat niin hysteerisiä jo pienen flunssan takia. Ikävältä flunssa toki tuntuu, mutta harvemmin siihen kuolee. Minun ympärillä on ollut niin paljon ilman omaa syytään sairastuneita ihmisiä, että tuntuu pahalta katsoa joidenkin huonontavan oloaan tarkoituksella. Mutta mikä terveyspoliisi minä luulen olevani, koska en itsekään vietä täysin puritaanista elämää.

Akkainlehtien mukaan kevät on uudistumisen aikaa. Silloin otetaan parin kuukauden projektiksi puhdistautua niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Paastotaan ja joogataan, laihdutetaan ja jumpataan. Käydään vielä parilla henkisen kasvun kurssilla ja sitten ollaankin jo kesässä, valmiina viettämään aikaa olutterasseilla. Kesän jälkeen ollaan taas lähtöpisteessä, mutta sehän ei haittaa, kun kuitenkin tulee talvi. Voi hyvät ihmiset, yrittäkää löytää se kuuluisa keskitie näissä elämännautinnoissa! Elämä kun ei koskaan ole vain parin kuukauden projekti. Ärsyttää.
***
Kahvikuppi on muuten tylsä juoma-astia. Tulee sellainen hienosteluolo ja pikkusormi nousee väkisinkin pystyyn.