9.1.04

Remonttiaikeita

Kotimme wc-kylpyhuone-sauna-kodinhoitotila (kaikki ahdettu muutamaan neliöön) alkaa olla remontin tarpeessa. Tähän saakka olemme tulleet varsin hyvin toimeen haljenneella pesualtaalla ja riittämättömällä valaistuksella, mutta nyt vaaleanpunertavat kaakelit alkavat putoilla seiniltä. Jotain tarttis tehdä, sillä 1989 rakennetussa kylpyhuoneessamme ei ole edes vesieristystä.

Koska olemme remonttitaidottomia tolloja, pyysin erään remontointifirman edustajaa käymään luonamme tekemässä arvion kylpyhuoneremontin kustannuksista. Hän saapuikin eilen iltapäivällä mittanauhoineen ja papereineen kotiimme. Aivan ensimmäiseksi herra remonttiarvioitsija vilkaisi kylpyhuoneeseemme ja kysyi olemmeko harkinneet muuttoa.

Minä: Anteeksi mitä?
Herra Remontoija: Niin, että tuohan on aivan aikansa elänyt tuo kylpyhuoneratkaisu, että oletteko katselleet muita asuntoja?
Minä: Onhan tuota tullut joskus katseltua... mutta me ollaan asuttu tässä vasta vähän yli kaksi vuotta..
HR: No tuo muutto olisi tässä tilanteessa erittäin varteenotettava vaihtoehto. Mutta jos välttämättä haluatte remontoida, niin eipä tästä tilasta kovin paljon toimivampaa taida saada.

Mitä tuohon voi enää sanoa. Ammattimies tulee ja töksäyttää noin vaan vasten kasvoja, että ei ole eikä tule hyvä. Arvatkaa vaan tuleeko tuosta firmasta ketään meille remontoimaan? No ei tule, ei. Taidan lähteä kohta kirjastoon ja lainaan pari kaakelointikirjaa ja teen itse!

Onhan tuossa tilassa vähän neliöitä, mutta mielikuvituksella tekee jo paljon. Olin itse asiassa suunnitellut jo hieman kalusteita ja muita ratkaisuja, mutta tämä herrasmies ei ollut koskaan kuullutkaan kääntyvästä suihkuseinästä tai mistään muustakaan. Hänellä oli mielessä vaan ne "kivat marmorikuvioiset siniset peruslaatat, ja siihen kun pistää vähän boordia, alaosa hieman tummempi ja yläosaan jättää vaaleampaa niin hyvä tulee..." Olin ajatellut jotain aivan yksinkertaista ja selkeää.

Saa nähdä minkä suuruisen remonttiarvion hän sieltä heittää. Oli se sitten mitä hyvänsä, aion lopettaa koko homman suunnittelun hänen kanssaan heti alkuunsa.