6.1.04

Pienen ihmisen suuria suunnitelmia

Kerta se on ensimmäinenkin. Aion nimittäin tehdä muutamia uudenvuodenlupauksia ensimmäisen kerran elämässäni. Tai oikeastaan, kutsuttakoon niitä uuden vuoden "suuntaviivoiksi". Niiden piirtely on tarpeen, koska alkanut vuosi tulee olemaan elämäntaipaleellani varsin merkittävä; täytän kolmekymmentä! Hirmuista.

SUUNTAVIIVOJA
- Kirjoitan graduni tänä keväänä. Tämä aie edellyttää rutiineja ja spartalaista kuria. Tämän vuoksi laadin aikataulun:
MA - PE klo 8 - 9 aamupala ja pieni kävely, klo 9 - 13 kirjoittamista, 13 - 14 tauko, klo 14 - 16 päivän tekstin uudelleenmuokkaus ja tarkistus. Tänne kirjoitan iltaisin klo 21 jälkeen.
Valmistumiseni koittanee toukokuussa, jonka jälkeen jatkan töissä entiseen tapaan.

- Aion harrastaa enemmän liikuntaa. Voitelin sukseni viime talvena, mutta kävin vain kahdesti suksittelemassa. Nyt käyn vähintään kerran viikossa ladulla. Lisäksi aloitan uudelleen astanga-tunneilla hikoilun.

- Aion olla mukavampi ihminen. Ja tähän liittyy myös se, että yritän olla yhteydessä ihaniin kummilapsiini vähintään kerran kolmessa kuukaudessa.

Sepä niistä aikeista. Tai olisihan noita, mutta antaapa olla. Kuka sitä nyt mahdottomia jaksaa aikoakaan.

***

Muutaman viikon loma alkaa olla ohi. En tunne itseäni vielä täysin levänneeksi, joten suonen itselleni vielä tämän viikon aikaa olemiseen. Käynnistelen aivojeni kirjoituslohkoja suoltamalla tekstiä tuubaan. Näin aloituskynnys tieteellisen tekstin tuottamiseen alenee, luulen. Tai ainakin toivon.

***
Hö, huomenna ei olekaan maanantai. Hetken aikaa luulin niin. Täytyypä orientoitua uudelleen huomiseen; eli keskiviikko on tiedossa. Virallisesti tämä vuosi alkoi kai jo melkein viikko sitten, mutta minä alan päästä kyytiin vasta nyt. Se voi johtua kai siitä, etten ole vielä kirjoittanut mihinkään papereihin uuden vuoden nimeä. Nyt sen teen: 2003. Eiku... 2004! Tulihan se sieltä.