20.8.05

Tein pahaa kärpäselle

Imuroin tänään elävän kärpäsen imuriin. Raukka kittuutteli lattialla siihen malliin, ettei siitä enää kunnon kärpästä olisi kumminkaan tullut. Haravoin myös hieman, kuitenkin niin paljon, että sain vasemman käden peukalonjuureen aikaiseksi rakon. Sivelin siihen pikiöljyvoidetta.
***
Näin yöllä unta, jossa anoppini kulki tultasyöksevä haarniska päällään huvipuistossa lapsia pelotellen. Oikeassa elämässä anoppini on harmiton, suorastaan mukava ihminen, enkä ymmärrä mitä ihmettä unitajuntani muka yrittää kertoa. En erityisemmin ole kiinnostunut unien selityksistä, joskin niitä on mukava silloin tällöin mietiskellä. Kyse lienee samasta ilmiöstä kuin tarot-korttien kanssa; molemmista voi löytää jonkin uuden näkökulman, josta tarkastella päivämaailman ilmiöitä ja tapahtumia.
***
Sain eilen kalenterin. Opiskelijoiden ja opettajien kalenteri alkaa elokuusta, muiden ihmisten elämää rytmittänee tammikuusta alkava kalenteri. Uusi kalenteri päivämäärineen helpotti syksyn suunnittelua huomattavasti. Aikaisemmin jouduin mielikuvittelemaan loka- ja marraskuun keskiviikko tai torstaipäiviä ja niiden aikatauluja.
***
Pitkästä aikaa blogilistaa plärätessä huomioni kiinnittyi käsityöaiheisten blogien valtaisaan määrään. Aika runsaasti oli myös innolla aloittaneita ja hetikohta lopettaneita. Jo vuosia blokanneet vanhat parrat näyttivät jaksavan edelleen. Uusista blogeista menestyneimmät olivat kovin (ehkäpä jo liiankin?) nokkelia ja hauskoja. Mutta missä ovat ahdistus- ja masennusblokkaajat? (Itselläni lääkitys ja lomat ovat lieventäneet oireita huomattavasti.)

Eilinen auringonpaiste jaksoi vielä lämmittää oikein kunnolla. Säilön energiaa talveksi.