21.6.05

Puukengät, nuo kengistä parhaat

Olen hankkinut uudet puukengät. Edellisen parin oli aika syönyt jo kovin huonoon kuntoon. Heitin ne roskiin, vaikka hetken sisintä kirpaisikin. Olivathan nuo kengät kulkeneet mukanani vuosikaudet, vaikka en niitä enää käyttänytkään. Olin ehtinyt muuttaakin kolme kertaa niiden kanssa.

Puukengät ovat sellaiset jalkineet, että niitä joko rakastaa tai vihaa. Minä rakastan. Voisin klopsutella niillä alati. Ne ovat niin näppärä laittaa jalkaan ja ottaa pois. Ne tuntuvat mukavilta jalassa. Enoni on myös puukenkäihmisiä. Enpä edes muista hänen muita kesäkenkiä käyttäneen... Äitini puolestaan ei voi sietää puukenkiä. Hänen mielestään ne ovat jalalle epäterveelliset ja suorastaan vaaralliset, kun ovat niin kovat. Ja äiti on oikeasssa. Ainakin omasta mielestään.

Myös hyvä ystäväni vihaa puukenkiä ja vain siksi, että hänen poikaystävänsä pitää niistä. Poikaystävä on ilmoittanut alkavansa käyttää puukenkiä tennissukkien kera päivänä, jolloin täyttää 30-vuotta. Eli lähiviikkoina. Eikä se ole kuulema ollenkaan vitsi, vaan aivan mahdollista. Kieltämättä mielenkiintoinen valinta mieheltä, joka on tähän asti kulkenut skeittikengissä. Ymmärrän toki. Eihän ole puukengän voittanutta kesäjalkinetta, paitsi tietysti paljas jalka.