9.8.04

Meneehän se vapaapäivä näinkin

Klo 8 - 9.30
Pötköttelin sängyssä puoliunisena. Tuijottelin kirjahylly(j)ä ja pelkäsin vähän tulevaisuutta. Olin jälleen hikoillut yöllä.

9.30 - 10.30
Aamupalaksi maitokahvia ja paahtoleipää, jonka päällä kinkkua, juustoa, tomaattia ja tuoretta basilikaa. Kevyttä syyllisyyttä liian hyvästä aamupalasta tuntien selailin eilistä hesaria. Kyttäsin sivusilmällä vähän naapureita. Miten tuokin muka jaksaa heti maanantaiaamuna mennä potkimaan palloa pihalle poikansa kanssa? Samassa muistin ettei tuollaista ollutkaan tapahtunut koskaan aikaisemmin. Hahaa, taisipa mennä naapurin iskällä sunnuntai krapulassa ja nyt pitää hyvitellä. Tai mistäs sen tietää.

10.30 - 13.35
Järjestelin keittiön; tiskikone päälle, rätillä tahmat ja tomaattimehut pois leikkuulaudalta. Kunnianhimoinen tavoitteeni kaikkien kotimme kaappien ja laatikoiden läpikäymisestä kaatui alkuunsa, kun aloinkin yllättäen hinkuttaa vanhoja tarranjämiä tyttäreni sängystä ja kirjoituspöydästä. Kynnet verillä, fairya ja ruokaöljyä apuna käyttäen sain viimein urakan suoritettua. Oikea siivous siis jäi tekemättä, sillä siirryin jälleen keittiöön.

13.35 - 14.45
Uusia perunoita, nakkeja ja juustolla kuorrutettuja kasviksia. Ihme kyllä, improvisoimani kasvislaatikko oli hyvää! Ruoanlaittoon ja keittiön siivoamiseen (taas) meni yllättävän paljon aikaa.

14.45 - 16.15
Biojäteasian vietyäni järjestelin tavaroita paikoilleen noin vartin verran. Tässä vaiheessa päivää tyttäreni halusi kuunnella Led Zeppelin III:sta, jonka yhdessä tuumin laitoimme soimaan. Siinä sohvalla pötkötellessäni kuuntelin vähän lisää Zeppeliniä ja tuijotin olohuoneemme punaista seinää. Jossain välissä lueskelin vähän vanhoja muumeja (niitä piirrettyjä) ja hesarin kuukausiliitettä. Ja taas tuijottelin seinää. Oloni ei ollut kovin rock, mutta musiikki toimi.

16.15 - 17.00
Työmies saapui kotiin. Ehdotin, että menisimme ostamaan tulevan viikonlopun hääparille lahjaa. Ihme kyllä, työmies suostui ehdotukseeni, mutta halusi syödä ensin. Luultavasti hän ei olisi suostunut, mikäli tarjolla ei olisi ollut hyvää ruokaa. Näin se menee, vatsan kautta.

17.00 - 18.30
Lahjaostoksilla. Mielestäni löysimme oikein mukavan häälahjan ja kauniin kortin. Mieli teki jäätelöä ja jogurttia, joten kotimatkalla poikkesimme hakemassa niitä Lidlistä. Taas tuli käytyä vähän niin kuin ulkomailla.

18.30 - 19.30
Tuijottelin televisiosta eläinten olympialaisia. Hassua oli etenkin se, että kirppu hyppäsi stadionilta ulos. Niin on vahva eläin se.

19.30 - tähän saakka
Kävelin rakennusmääräysten vastaiset portaamme parvelle ja istahdin koneelle. Tässä olen edelleen. Piti vain käväistä lukaisemassa muutama blogi ja tarkistamassa tilin tilanne. Illan päätteeksi tuijottelen yhden elokuvan itsekseni. Se lienee joko seitsemän samuraita, matrixin revolution tai tunnit.