19.2.04

Terveystarkastus

Olin mukana tyttäreni terveystarkastuksessa. Vanhempi/vanhemmat saivat tulla mukaan ja tottakai halusin olla paikalla kuulemassa kuinka ne pituuskäyrät poukkoilevat. Mikäli kasvu muuten tätä menoa jatkuu, tyttärestämme tulee 170 senttinen nainen. Ei huono, 20 senttiä pidempi kuin minä.

Terveydenhoitaja ei tarkastanut ainoastaan ryhtiä ja näköä, vaan kyseli myös monenlaisia asioita tyttäreltäni. Mitä hän katsoo tv:stä, mitä ja miten syö? Miten kotona on rutiinit, käyttekö perheen kanssa hiihtelemässä? Entäpä muut harrastukset? Siinä tyttö istui tuolilla selkä suorana ja vastaili reippaasti kysymyksiin. Jos olisin ollut ulkopuolinen, olisin luultavasti ajatellut että "siinäpä vasta mallikas perhe! Aamuin illoin pestään hampaat ja yhdessä ulkoiluakin harrastetaan. Terveellinen ruoka maistuu ja TV:stäkin katsotaan vain elokuvia ja dokumentteja."

Ote todellisuudesta: lauantai.
Herään katsomaan Turtleja tyttäreni kanssa, mieheni nukkuu pitkään. Puolenpäivän aikaan ilmassa leijuu riidanpoikasta, kiistelyä uloslähtemisestä; mieheni jää koneelle, minä lähden ulos tyttäreni kanssa. Puolen tunnin kuluttua alan vinkua ja haluan kotiin. Iltapäivä menee ruokaa suunnitellessa ja vähän liian usein päädytään eineksiin. Illalla Avaran luonnon jälkeen saunotaan ja jäädään koko perheen voimin kuola valuen makaamaan sohvalle.
***
Terveydenhoitajan terveiset: "Reipas, iloinen koululainen. Terveystottumukset ok."
Mikäs siinä, olen tyytyväinen.