19.2.04

Hurjastelija

Joka kerta, kun pyöräilen tallille lellipolleni luokse, ohitseni ajaa mies hurjaa vauhtia: Fhiuuu!!! Mies ajaa sellaista kapearenkaista maantiepyörää, myös talvella. Niin taas eilenkin. Itselle tulee etana –olo.

Viime viikolla tunsin kuitenkin pientä voitonriemua, kun sain polkea tukevaa maastopyörääni yksin -30 asteen pakkasessa. Niin, kenenkäs pyörä nyt kulki lujaa. Tai ylipäätään kulki ollenkaan. Odotan jo oikein innolla lumisateita ja auraamattomia teitä...Tietysti voi ajatella, että mies on vain fiksu, kun pysyttelee sellaisilla jumalanilmoilla sisätiloissa. Aivan, mutta silti minun pyöräni ei ole riippuvainen kelistä tai lämpötilasta.
***
Lukemattomien kirjojen pino vain kasvaa. Keittiölukemistoon olen ottanut naisrockin historiikin, Rockin korkeat korot. Keittiölukemiston arvoa ei alenna se, että nimi voi kuullostaa...no, keittiölukemistolta. Tähän sarjaan kelpuutan sellaiset teokset, joita voi lukea pätkän sieltä toisen täältä. Niin kuin Aku Ankka, siitäkin voi lukea vaikka vain yhden tarinan kerrallaan.