24.3.05

Ohrasato

Pääsiäinen tulee. Ohrakylvökseni on alkanut näyttää kasvun merkkejä. Yhtä varmana, kuin kevääseen kuuluvat aurinko, loskakelit ja koirankakka, ilmestyvät mormonikaksoset. Luultavasti heitä liikkuu täällä muulloinkin, mutta huomaan heidät vasta keväällä. Musta puku, valkoinen paita ja nimilappu rintapielessä. Punaiset posket, siististi leikattu lyhyt tukka ja kirkkaat, hymyilevät silmät, jotka kaihoisaasti katsovat jo tuonpuoleiseen. Näin mormonikaksoset tänään kaksi kertaa. Ovat liikkuneet tiiviisti tällä alueella. Pyytäisinkö heidät kahville. Pappan kanssa harrastimme näitä uskonnollisia keskusteluja ja joskus pyysimme piruuttamme ovelle kolkutelleet jehovat kahville. Ai niin, mutta näillä mormoneilla taisi olla jotain rajoitteita kahvin suhteen. Kai heillekin silti mehu kelpaa. Amerikan serkku yritti jonkin aikaa ihmissuhdetta mormonimiehen kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut. Siitä suhteesta saattoi vilpittömästi sanoa, että pariskunta kasvoi erilleen, jos nyt sitten koskaan olivat kovin hyvin yhdessä olleetkaan. Fanaattisuus on vaarallista.
***
Tänään kävelin kaupunkiin ja huomasin kadulle pysäköidyn auton. Yleensä autot saavat minun puolesta olla tai olla olematta, mutta tämä ilmeisen vastapesty, punainen urheiluauto suorastaan häikäisi silmiä. Ajattelin sen olevan Porsche. En tiedä muita urheiluautomerkkejä. Ohi kävellessä huomaamattomasti katsoin mikä se sitten oikeasti oli. Siinä luki Pontiac. Kai näillä kahdella nimellä jokin ratkaiseva ero on. Hauskinta tässä kaikessa kuitenkin oli, että yli lentänyt pulu paskansi suoraan siihen häikäisevän puhtaan auton tuulilasiin.
***
Hyvää pääsiäistä. Hiljentykää ja tutkiskelkaa sydäntänne. Pitkä viikonloppu antaa siihen oivan mahdollisuuden. Jos ei huvita, kannattaa sitten hiihtää tai juoda vaikkapa viinaa.