5.11.04

"Ai, nää tykkäät naisista"

Melkein viikko sitten valittiin skandinavian missi. En mitenkään ole missikisojen vakiokatsoja, mutta myönnettäköön, että puolihuolimattomasti seurasin naisten lavakeekoilua. Vielä tänäänkin valtakunnan laatulehdet repivät otsikkonsa siitä, että Suomi lähetti kisoihin läskin missin. No, toki hän näytti kookkaammalta kuin kilpasiskonsa, mutta hänellä näytti olevan jokseenkin hyvät lihakset. Ei ollut sellainen löysä, kuten missit yleensä. Missikisoissa etsitään sopivan herkkää neitoa, ei naista.

Nämä ulkonäköasiat ovat juuri niitä kuuluisia makuasioita. Kuten sekin, että minusta tennis-Serenalla on mahdottoman hieno vartalo, mutta useimmat katsovat minua epäuskoisesti: ”Ei kai!” Tai puhe siitä, että ulkonäöllä ei ole merkitystä. Pelkkää tekopyhyyttä.
***
Pari päivää sitten 12-vuotias oppilaani kysyi kuka onkaan suosikkinäyttelijäni. En osannut suoralta kädeltä nimetä yhtä ainoaa, vaan luettelin muutamia, joista tyttö ei ollut kuullutkaan. (Apua, en ole enää nuori!) Penelope Cruz oli ainoa, jonka hän tunsi ja totesi siihen: ”Ai jaa, nää tykkäät naisista.” Hänen suosikkinsa on Johnny Depp. Sinänsä hyvä valinta.