8.4.04

Vaatteiden maailma

Vaatteiden ostaminen on tylsää. Siinä ei ole tippaakaan glamouria, niinkuin tv-sarjoissa annetaan ymmärtää. Vaaterekkien kimpussa hyörii sekalainen joukko naisia ja jokainen yrittää löytää sen viimeisen M ja L-koon. Mahdotonta. Useimmissa kaupoissa näyttää vaatteiden suurin koko olevan S. Jos isompia kokoja jostain syystä löytyy, niissä kangasta on lisätty hihoihin tai lahkeisiin. Joissakin kaupoissa tilanne saattaa mennä silti niin, että isompaa kokoa etsiessä kangasta onkin lisätty vyötäröön mutta ei lahkeisiin tai hihoihin. Kumpikaan ei käy!

Sovituskopit ovat oma lukunsa. Pieni putka, jossa kapea kangaskaistale vedetään näkösuojaksi. Toisesta sivusta jää aina tirkistysmahdollisuus pukukoppien ulkopuolella äitejään odottaville lapsille. Joissakin verho riittää mainiosti sivuillekin, mutta peittää poikkisuunnasssa nipin napin keskivartalon. Kaiken kruunaa ihana halogeenivalo. Siellä kopissa sitten puuhaillaan vaatteiden kanssa. Vaate päälle, pyörähdys, vaate pois....uusi vaate, liian pieni, pois...uusi vaate, liian suuri, löytyisiköhän pienempää...en jaksa enää lähteä hakemaan uutta, olkoon...Hiukset muuttuvat samanlaisiksi kuin Jörö-Jukalla. Puolimetriä tukkaa sojottaa painovoimaa uhmaten ylöspäin. Tulee hiki.

Joskus luulin, että käyn väärissä kaupoissa. ”Paremmissa” puodeissa olisi kai paremmat sovitustilat ja asiakkailla hillitympi käytös. Enpä tiedä, paikallisessa häävimmän väen tavaratalossa pätevät samat viidakonlait kuin muuallakin. Ja sovituskopit ovat yhtä pieniä, pölyisiä sekä tunkkaisia. Paremmuus taitaa näkyä vain hinnoissa. On nimittäin niin, että kangassuikale, jota myös vaatteeksi kutsutaan, maksaa täällä enemmän kuin parin korttelin päässä toisessa kaupassa.

Parasta ommella itse vaatteensa.
***
Olen viettänyt melkein koko päivän sisällä. Kävin naapurikunnan puolella tapaamassa ystävääni. Sitä kosmetologia.
***
Kaksi sitkeää sissiä on päättänyt tulla vielä illalla soittotunnille muiden jo rientäessä pääsiäisen viettoon. Minulle maksetaan siitä, joten mikä ettei. Ehtiihän sitä ulkoilla ennen kuin illan Dracula –leffa pyörähtää käyntiin.