15.1.04

Köykäinen analyysi

Otin Virtasen vinkeistä vaarin. Tuloksena on pöljääkin pöljempi analyysintynkä, jonka tarkoitusta en vielä itsekään tiedä.

Iskevä nimi: Tuuba. Tarkoittaa soitinta, mutta sen voidaan tulkita tarkoittavan myös "huonoa juttua", "paskanpuhumista" tai "sontaa". Kuten Pikseli toteaa: " Kun valmispalveluiden myötä on bloggaamisen aloittamisesta tullut todella helppoa kenelle vain, niin tämä on johtanut siihen, että suurin osa kyseisistä blogeista on täyttä tuubaa."

Toisinaan ihminen voi olla humaltuessaan "tuubassa". Tänne en ole koskaan kirjoittanut alkoholin vaikutuksen alaisena, vaikka siltä kenties on joskus vaikuttanut.

Kuvaava kuvaus: Kaamosterapiaa ja arktista hysteriaa. Kirjoittaminen on eräs terapian väline, jonka toivon auttavan talven yli selviämistä. Arktinen hysteria ei tässä tapauksessa ole lääketieteellinen termi, joka sen kummemmin kuvaisi elämääni (paitsi hetkittäin). Ihmisen selviytyminen arktisilla leveysasteilla on eräs mielenkiinnon kohteistani.

Otsikot: Niiden yhteys tekstiin vaihtelee. Toisinaan on, toisinaan ei. Yritän keksiä otsikon sisällön mukaan, mutta joskus tulee kirjoittaessa harhauduttua sivupoluille, ja otsikon lopullinen muotoilu yksinkertaisesti unohtuu.

Asiaan: Kierrellen ja kaarrellen saa enemmän tekstimassaa aikaan, ja asiaan on vaikea mennä jollei sitä ole. Seuraavalla kerralla yritän keksiä aiheellista asiaa. Ja sitä seuraavalla.

Ulkoasu: Haluaisin niin kovasti tuuban olevan ulkomuodoltaan ihana, mutta tärkeintä lienee sittenkin toimivuus ja luettavuus. En ala kikkailla ulkonäön kanssa, sillä siitä on kuitenkin seurauksena sekasorto.

***
Ei olisi pitänyt alkaa kirjoittaa tänään mitään, sillä eihän tästä mitään näytä tulevan. Osasyy tähän lienee kipeä niskanikama, jota särkee eilisen niskaseisonnan vuoksi. Reilun tauon jälkeen astangan harjoittaminen tuntuu kaikissa lihaksissa, myös niissä unohtamissani. Valittelin olotilaani eilen miehelleni, joka hetken mietittyään kysyi: "onko se liikuntaa?"