20.11.03

Mikähän siinäkin on..

..että jos on kävelyllä ja näkee vaikkapa kirjan tai lehden (tai muun esineen, TME) maassa, nostaa sen ylös vaikka ei välttämättä edes haluaisi. Siinä sitten huomaa ettei olisi alunperinkään pitänyt kumartua ja ottaa sitä käteen, koska eihän se kirja (TME) ole oma ja sitten hävettää asettaa se takaisin maahan, koska se näyttää epäilyttävältä. Toisaalta sitä ei voi enää luontevasti heittää poiskaan, sillä jos joku huomaa, niin nostaa kirjan tai lehden (TME:n) ja kiikuttaa ystävällisesti sen sinulle, ja sanoo "neidiltä taisi pudota tämä."

Siinä sitten kävelee ja miettii kirja tahi lehti (TME) kainalossa, että miten pääsisi eroon tästä vieraan ihmisen esineestä. Eihän sitä kehtaa heittää roskiinkaan, hyvää tavaraa. Tulee pulma ja ihminen ahdistuu.

Näin kävi eilenyöllä Oulussa Toppilaan päin kävellessä. Onneksi sattui olemaan yö, joten ainakin omasta mielestäni pääsin eroon lehdestä (hyväkuntoinen uusi Avotakka) melko huomaamatta. Jos joku näki, niin varmaan ihmetteli, että mitä tuo ihminen tuolla kumartelee ja aikakauslehtiä asettelee asvaltille. Tulee siinä toisellekin ihmiselle pulma.