9.10.06

Suhteellista

Katsoin perjantaina nyrkkeilyä, sitä Aminin matsia. En ole koskaan seurannut lajia, vaikka Eva Wahlström on kaunis. En tiedä edes sääntöjä. Minulle oli jostain syystä yllätys, että yksi erä on niinkin lyhyt kuin se on.

Viikonloppuna kävin myös kotipuolessa. Yhden yön verran. Siinäkin ajassa ehtii hyvin kinastella äitinsä kanssa ja erän pituus on taatusti enemmän kuin kolme minuuttia. Koska en osaa säilöä mitään, paluumatkalla mukanani oli punaherukka- ja mustaherukkamehua, puolukka- ja raparperihilloa. Niin, ja tietysti sipuleita. Leipä ei enää mahtunut laukkuun. Puolimatkassa äiti vielä soitti, että hirvenlihat unohtuivat.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa mukavalta ja ennen kaikkea herkulliselta! Koska blogikommenteissa kuuluu kertoa, että kirjoittaja on hieno, viisas, kaunis ja aina oikeassa, minäkin rohkaistun sitten kysymään asiaa, joka on pitkään askarruttanut säilömisessä.

Missä tapauksissa purkkeihin pannaan kannen väliin paperia tilkkeeksi ja missä ei? Toisaalta sen luulisi tiivistävän mutta toisaalta taas neste tulee kapillaarivoiman ajamana väistämättä pihalle, minkä opin lapsena koulussa kun luulin keksineeni keinon estää mustepulloa vuotamasta.

11:21 ap.  
Blogger Inka said...

Enpä osaa sanoa, vaikka olenkin viisas, kaunis ja ennen kaikkea aina oikeassa. Äitini ei koskaan käytä tiivistepaperia, toisin kuin tätini.Ero saattaisi olla siinä, että tehdäänkö esim. puolukkasurvosta vai hilloa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa olen nähnyt tiivistepaperin, jos se on säilötty lasipurkkiin eikä pakastettu.Miksi? Sitä en uskalla edes arvata, koska minähän EN OSAA säilöä.

11:49 ap.  
Blogger -kr47 said...

Luulisin, että kotikonstein tehdynnässä säilönnässä paperi laitetaan vain vanhasta muistista ja perinteiden kunnioittamiseksi. EI sillä mitään virkaa siellä ole. Teollisesti laitettu paperi auttaa tuotetta säilymään hieman pidempään. Lasipurkkien kannet ovat yleensä niin tiiviitä, että kotisäilönnässä väliin työnnetyt paperit pikemminkin heikentävät maun jo hillottimen säilymistä kuin edistävät sitä. Purkin päälle sen sijaan voi virittää papperin ja vetää sen silkkinauhalla purkin helmaksi. Ihan vain, koska se on hirvittävän sievä:)

5:59 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home