13.7.06

Kilometrejä kertyy

Olin tänään aamupalalla hotelli Ivalossa. Ravintola oli lähes täynnä.

Heräsin aamulla klo 4.32 hotellihuoneessani auringonpaisteeseen. Olin pirteä, mutta en noussut ylös vaan sinnittelin sängyn pohjalla siihen saakka kunnes thaimaalaiset hotellivieraat päättivät herätä 6.18 - ja herättää samalla koko kerroksen muutkin asukkaat.

Hotellin saunassa oli +100 astetta, uima-allas puolestaan jäätävän kylmä. Ranskalaisperheen lapset olivat paleltua altaaseen, heidän äitinsä puolestaan oli polttaa nahkansa saunassa. Häntä kiinnosti erityisesti pakkanen ja siinä selviytyminen, mihin minä vänkäämään että ei se kylmyys vaan se pimeys. Sehän se täällä Lapissa ihmistä rasittaa.

Ja se, ettei saa nukuttua yöllä kun paistaa niin pirusti. Mikä ihmeen ihmisten asuinalue se tämä tämmöinen on?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hotelli Ivalon hyytävä uima-allas on kuulemma lapinkuulu. Huomasin viime vuonna itsekin, että sauna on sitten vastaavasti polttava.

Huomasin myös jotain muutakin. Kylmä vesi selvitti aivoani sen verran, että havaitsin kaksi mielenkiintoista asiaa.

Ensinnäkin että altaan toisessa päässä oli ovi naisten saunaan ja toisekseen sen, että allashuoneesta oli ikkuna käytävään. Tosin sellaisilla liuskaverhoilla osittain peitetty.

Järkeilin, että uimareiden kai oletetaan täällä käyttävän uima-asua. Varsinkin kun se vesi on niin kylmää, pohdiskelin parantumattomana narsistina.

9:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home