5.10.04

Hivenen helpotusta

Keittiö alkaa näyttää keittiöltä. Astianpesukone on jäänyt jollekin tuntemattomille tielle, sillä sen piti olla paikoillaan jo eilen. Oikeastaan koko keittiön piti olla valmis eiliseen mennessä, mutta on edelleen ns. vaiheessa (hana, listat, laatoitus ja valot puuttuvat). Tosin tässä vaiheessa elämää ei jaksa enää niuhottaa pikkuasioista.

Kylpyhuonekin periaatteessa toimii. Oven puuttuminen tosin voi häiritä satunnaisia vierailijoita, mutta näin perhepiirissä oven puute ei ole haitta eikä mikään.
***
Remontointi ei ole pelkkää suunnittelua ja leppoisaa pöydän ääressä istuskelua, kuten sisustusohjelmat antavat ymmärtää. Se on pienten vaikeiden asioiden selvittämistä, etsimistä ja siitä johtuvaa autossa istumista kilometri- ja tuntitolkulla. Se on huonon palvelun saamista jostain kaupungin hylkiöalueelta löytyvästä lähes unohdetusta rakennustarvikeliikkeestä.

En muuten ole katsonut "unelmakämppää" yhtään jaksoa. Aluksi ajattelin, mutta peruin.
***
Tyttäreni näki kaupungilla miehiä kohtuuttoman monen mäyräkoiran kanssa. Siihen totesi jotta "nuo ovat kyllä joko juoppoja, alkoholisteja tai humanisteja."